Yoga i äldrevården

Hälsa | Tuesday October 29 2013 11:35 pm | Comments (1)

Yoga är något som har legat mig varmt om hjärtat i flera år, och det var faktiskt yogan som gjorde att jag fick upp ögonen för det fantastiska landet Indien. Det finns otroligt många fördelar med yoga, som är en både fysisk och mental träningsform. Dessutom passar yoga både kvinnor och män i alla åldrar. Många förknippar yoga med kvinnor i åldern 20-50, men faktum är att det även finns massvis med små barn och äldre personer som yogar regelbundet. Det som är så fantastiskt med yoga är att det går att anpassa sin träning efter sina egna förutsättningar, vilket gör att alla kan yoga på olika nivåer. Därför är det aldrig för sent att börja yoga. Kolla bara på den här spänstiga och kärnfriska damen som yogar vid 92 års ålder! Wow, hon är verkligen inspirerande!

Jagt tycker att yoga är något som man skulle kunna använda sig av även i äldrevården. Jag är säker på att många äldre kvinnor och män skulle må bra av att få träna regelbundet i ett lugnt tempo, och därför passar yoga perfekt. Dessa äldre personer får en chans att förbättra sin livskvalitet och kanske till och med lever ett både längre och friskare liv med hjälp av yogan. Eftersom min egen mamma börjar bli lite dement och har svårt att klara sig på egen hand är detta något som känns väldigt aktuellt för mig just nu. Som tur är finns det företag som Adeo Care, som erbjuder skräddarsydda tjänster i hemmet och har specialutbildning inom demensvård. Jag vill ju att min mamma ska få njuta av så mycket hon kan på sin ålders höst.

1 Comment »

  1. Comment by H. H. — August 28, 2016 @ 2:37 am

    Yoga är tyvärr inte enbart till godo, verkar det som, i alla fall inte enligt den här webbsidan som radar upp farorna med yogan:

    http://kundalini.se/artiklar/om-det-farliga-hathayoga-och-kundaliniyoga

    Vad tror och tycker du om ovanstående uppgifter om yogan, så som de presenteras ovan?

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment