Skilsmässa på rätt sätt

Livet,Själen | Saturday October 12 2013 2:25 am | Comments (1)

Idag är det tjugofem år sedan jag och min före detta man lovade att älska varandra tills döden skiljer oss åt. Jag var ung, naiv och förälskad, och jag trodde verkligen på det heliga löftet vi gav varandra, men tyvärr så blev det ju inte som jag drömt om, utan som så många andra äktenskap slutade även vårt i skilsmässa för några år sedan. Jag är dock glad över åren vi hade tillsammans och vi skiljdes utan några aggressioner mot varandra. Jag är också glad över att barnen redan var vuxna och utflugna då vi skiljdes så att de slapp lida. Då man skiljer sig tycker jag att det är jätteviktigt att man tar hänsyn till barnen om man har sådana. Barnen ska inte behöva lida för att de vuxna inte kommer överens, så sköt skilsmässan på ett snyggt sätt. Jag hittade den här artikeln som beskriver skillnaden mellan barn som tagit skada vid skilsmässan och de som inte gjort det.

Vår skilsmässa var inte alls så svår som jag hade trott att den skulle vara. Det visade sig att det är väldigt lätt att få skilsmässa i Sverige nuförtiden, i alla fall om det är ett gemensamt beslut och båda parterna vill skilja sig. Man behöver inte ens en advokat utan det räcker med att fylla i några papper och ansöka om skilsmässan. Det går dock inte med vilka papper som helst, utan för att pappren ska vara giltiga måste de vara utformade på ett visst sätt och följa alla de gällande riktlinjerna. Färdiga juridiska dokument samt juridisk rådgivning kan man få t.ex. på Signon. Ni kan ju ta er en titt på deras sida om ni funderar på skilsmässa eller kanske har något annat juridiskt problem som ni behöver hjälp med!

1 Comment »

  1. Comment by Stormy — August 9, 2014 @ 2:37 am

    I’m so glad that the innertet allows free info like this!

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment