Nya metoder vid rekrytering

Livet | Wednesday October 30 2013 12:31 pm | Comments (0)

Den senaste tiden har jag funderat lite på att söka ett nytt jobb. Jag känner att jag inte längre får utvecklas och lära mig nya saker på mitt gamla jobb, utan allting har blivit så tråkigt och monotont. Det känns såklart lite skrämmande också eftersom jag har jobbat så länge på mitt nuvarande jobb, men ibland måste man bara helt enkelt våga ta ett kliv ut i det okända! För att det ska bli lite lättare att hitta ett passande jobb funderar jag på att vända mig till något bemanningsföretag som en kompis tipsade mig om. På den tiden jag var ung och letade efter mitt första jobb brukade vi ringa in jobbannonser i dagstidningarna, men nu verkar det som om de flesta helt enkelt anmäler sig hos ett bemanningsföretag för att hitta ett jobb.
Det är mycket annat som också har ändrats sedan den tiden då jag gick på min första jobbintervju med svettiga händer och ett hjärta som galopperade i racerfart av nervositet. Själva rekryteringsprocessen verkar ha blivit mycket mer invecklad och består av flera olika stadier. Det räcker inte med att bara skicka in en intressant jobbansökan, utan ofta måste man gå igenom flera olika intervjuer för att få jobbet.

Nu idag t.ex. läste jag en intressant artikel om hur vanligt det är att använda personlighetstest vid rekrytering. Det var något nytt för mig, men det verkar ju riktigt smart. Jag kan tänka mig att det blir enklare för företagen att hitta rätt person för arbetsuppgiften på det sättet. Samtidigt kan ju ett personlighetstest hjälpa en att få bättre insikt om sin egen personlighet och sina starka och svaga sidor också! Ni kan läsa artikeln här om ni vill. Nu ska jag göra ett personlighetstest!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment