Köp av miljövänlig bil

Livet | Wednesday October 30 2013 12:28 pm | Comments (0)

Då jag skiljde mig från min man ändrade jag min livsstil helt och hållet. Jag började motionera regelbundet och valde en mer hälsosam kost. Det tog inte heller lång tid innan jag sålde bilen och började cykla till jobbet. Livet utan bil har varit förvånansvärt enkelt, jag hade faktiskt misstänkt att det skulle vara svårare att vänja sig. Nu har jag dock börjat fundera på att köpa en ny bil, för jag bor ganska långt ifrån staden och särskilt på vintern då det är kallt, snöigt och halt på vägarna kan det vara ganska jobbigt att cykla. Det är dock väldigt svårt att hitta en bil som når upp till alla de krav jag har på den. Häromdagen läste jag lite om hur bilarna påverkar vår miljö på Konsumentverkets hemsida, och sedan dess har jag blivit ännu mer mån om att hitta en bil som orsakar så lite utsläpp som möjligt i naturen. Det har visat sig vara lättare sagt än gjort.

Citroen verkar dock vara ett bilmärke som satsar ganska mycket på miljöfrågor och en hållbar utveckling. Min dotter tipsade mig om deras elektriska bilar efter att hennes kompis köpte en ny elektrisk Citroen C Zero-bil, och nu har jag precis läst lite mer om Citroen Center och deras miljöpolicy på nätet. Och det ser ju rätt så lovande ut, eller vad tycker ni? Kanske borde ta mig dit och provköra någon av deras bilar någon dag?

No Comments »

No comments yet.

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment