Jag har fått nytt extrajobb – läxhjälp!

Livet,Själen | Friday October 18 2013 12:24 pm | Comments (0)

Nu är det snart ett år sedan min yngsta dotter flyttade till Stockholm för att plugga. Jag är självklart glad och väldigt stolt över henne, men jag måste erkänna att det känns lite tomt ibland på kvällarna då jag går omkring ensam här i den stora villan där jag bor. Men nu har jag fått ett nytt extrajobb som förhoppningsvis ska hålla mig sysselsatt även på kvällarna – jag ska nämligen ge läxhjälp till några lokala ungdomar! Det var faktiskt min dotter som gav mig idén till detta. Hon hade hört talas om ett företag som erbjuder läxhjälp i hemmen för barn och ungdomar i Stockholm, Göteborg och Malmö och tyckte att det lät som något för mig. Jag kollade in deras hemsida Studybuddy.se för att få reda på lite mer, och blev faktiskt riktigt inspirerad! På den tiden det begav sig var jag faktiskt riktigt duktig i skolan och jag brukade alltid hjälpa mina barn med deras läxor då de var yngre. Om jag kan hjälpa något annat barn att förbättra sina betyg och göra det lite lättare att förstå matten och fysiken så blir jag bara glad.

Det verkar som om det är riktigt populärt med inhyrd läxhjälp, i alla fall om man får tro den här artikeln. Jag tycker att det är superbra om barnen kan få personlig hjälp av personer med extra mycket kunskap inom de ämnena som barnet har svårt med. Det är dock viktigt att alla barn ska ha samma möjligheter till hjälpen, och därför är det viktigt att läxhjälpen inte kostar för mycket. Alla ska kunna ha råd att hyra läxhjälp om det behövs.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment