Hur man vårdar huden

Hälsa,Själen | Sunday October 13 2013 11:22 am | Comments (0)

Det dyker ständigt upp reklam och annonser på TV och i tidningar om olika slags krämer som lovar att ge ett yngre utseende och hindra uppkomsten av rynkor. Det kan vara lätt att bli lurad av alla reklamer som lovar en rosendoftande och babylen hud, men som vi alla vet finns det inte någon mirakelkräm som kan förhindra åldrandet. Däremot så tycker jag att det är viktigt att vårda sin hud på bästa sätt. Det är inte så svårt som det låter, utan det viktigaste är att leva en hälsosam livsstil, precis som den här artikeln tar upp. Skippa cigaretterna, alkoholen och det onödiga saltet och sockret, sola med måtta på utlandsresan och rör på dig! Så enkelt är det! Även om man kanske inte kan stoppa kroppens åldrande på det här sättet så får man i alla fall en mjukare och friskare hud som ser yngre och fräschare ut!

Själv har jag dock inte skippat krämerna helt och hållet. Särskilt under den kalla årstiden brukar jag få väldigt torr hud i ansiktet, så jag ser till att smörja in både ansiktet och kroppen morgon och kväll. Till ögonen brukar jag även använda en särskild ögonkräm som jag har blivit tipsad om av en vän som har pluggat till hudterapeut på YHHS, och jag har i alla fall inte ännu fått några kråksparkar kring ögonen. Jag tycker också att man ska unna sig lite vardagslyx någon gång då och då, som t.ex. att gå på spa och få olika massager eller aromaterapi. Det är både du och din hud värd!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment